tel. 038-3765255

Wezep, dinsdag 12 maart 2024

Veld: A

Toeschouwers: 33

WHC 6 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De Wezepers versloegen na het nemen van strafschoppen Sparta Nijkerk O23-3. Na 90 minuten stond er een 3 – 3 eindstand op het scorebord. Sparta Nijkerk O23-3 wist vervolgens geen 1 strafschop te benutten, waarna Niels van der Velde de winnende binnen schoot. In de kwartfinale speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen DES 4 uit Nijverdal.

De openingsfase stond bol van actie. Al binnen 1 minuut keek WHC 6 tegen een achterstand aan. De achterstand werd echter snel gerepareerd. In de 3e minuut schoot Patrick Mensink op aangeven van Ritger Pap de gelijkmaker binnen. WHC 6 had het lastig in de eerste helft en binnen 10 minuten keken de Wezepers opnieuw tegen een achterstand aan. Maar opnieuw werd de opgelopen schade snel ongedaan gemaakt. Niels van der Velde kopte de bal door naar Wouter van Diepen hij tikte binnen het kwartier de gelijkmaker binnen. Sparta Nijkerk O23-3 was in de eerst helft de bovenliggende partij, maar de Wezepers boden goed tegenstand. In de 25 minuut waren de bezoeker van afstand wel dicht bij een nieuwe voorsprong, maar Gerald van der Horst bracht redding. WHC 6 kwam er wel een aantal maal uit, maar wist geen grote kansen te creëren. In de openingsfase van de 2e helft was WHC 6 niet bij de les, waarna een aanvaller alleen op het Wezeper doel af kon. Dit leverde een nieuwe achterstand op: 2 – 3. Daar je zou verwachten dat WHC 6 het met name in de 2e helft lastig zou kunnen krijgen tegen dit jonge team, bleek juist het omgekeerde.

WHC 6 draaide de duimschroeven aan en ging op zoek naar de 3e gelijkmaker van deze avond. Na een mooie aanval was Bart van Essen al snel dichtbij, maar zijn schot ging rakelings over. Na ruim 70 minuten spelen was WHC 6 heel dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Jacco van Eikenhorst ging tegen de lat. De druk van WHC 6 nam steeds meer toen en na enkele hachelijke momenten voor het doel van Sparta Nijkerk viel in de 83e dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Jack van Ommen kopte een hoekschop van Bjorn Kroes binnen; 3 – 3! In het restant werd er niet meer gescoord, waarna strafschoppen de beslissingen moesten brengen. Nadat Patrick Mensink zijn strafschop had benut, stopte Gerald van der Horst gelijk de eerste strafschop van Sparta Nijkerk. Nadat Elroy Knikker namens WHC 6 had gemist, kon Sparta Nijkerk alsnog op gelijke hoogte komen. Gerald van der Horst pakte echter ook de 2e strafschop. Nadat Jack Vogel WHC 6 op 2 – 0 had gezet, mocht Sparta Nijkerk eigenlijk niet meer missen. Dit deden ze toch, want de bal ging hoog over. Niels van der Velde kon de wedstrijd vervolgens beslissen en deed dit! En zo plaatste WHC 6 zich voor de kwartfinale van de beker. Aankomende zaterdag gaat voor WHC 6 de competitie verder en ontvangt men nummer 3 sv Nieuwleusen 9, aftrap 14:30