tel. 036-5221457

Zeewolde, zaterdag 17 februari 2024

Veld: 1

Toeschouwers: 40

WHC 6 heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. In Zeewolde wist WHC 6 in de 8e finale Zeewolde 10 te verslaan. De Wezepers waren deze middag de betere ploeg, maar lieten enkele grote kansen onbenut. Na 90 minuten stond er een 1 - 1 eindstand op het scorebord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Doelman Gerald van der Horst wist 2 strafschoppen te keren, waarna Elroy Knikker de winnende strafschop binnen schoot.

Het entreeloze Sportpark de Horst

Na een kwartier vertraging wegens een spoorloze scheidsrechter, werd er uiteindelijk om 12:15 afgetrapt in Zeewolde. WHC 6 nam al snel het initiatief en was veelvuldig aan de bal. Zeewolde 10 beperkte zich tot lange ballen en was het in het begin even oppassen voor de Wezeper achterhoede. De eerste kans van de van middag was voor Jacco van Eikenhorst. De doelman tikte zijn inzet echter nog net over de lat. Een aantal minuten later kreeg WHC 6 een enorme kans op de openingstreffer. Na een voorzet leek Jack Vogel de 0 - 1 voor het inschieten te hebben, maar via een Zeewoldes been ging zijn inzet net naast. De eerste doelpoging van Zeewolde 10 leverde na een kwartier spelen wel gelijk een doelpunt op. Een van richting veranderd schot was doelman Van der Horst te machtig; 1 - 0. Na deze achterstand tegen de verhouding in moest WHC 6 op jacht naar de gelijkmaker. De druk op het doel van Zeewolde nam toe en kregen de Wezepers ook een aantal mogelijkheden. Echte 100% kansen bleven echter uit voor de rust.

Aan de warming-up lag het niet bij Zeewolde 10

Deze kwamen er na de rust wel! WHC 6 drong steeds meer aan en al snel in de 2e helft kon Jacco van Eikenhorst alleen op de doelman af. De nummer 9 van WHC 6 kreeg de bal echter niet langs de doelman. Niet veel later kreeg ook Ritger Pap de bal in 2 instaties niet in het doel. Uit een voorzet nam hij het doel onder vuur, maar de doelman keerde zijn inzet. De rebound schoot hij vervolgens over. In de 62e minuut verscheen ook Ritger Pap alleen oog in oog met de doelman, maar de doelman pakte ook zijn inzet. Verdedigend had WHC 6 weinig te duchten van Zeewolde, maar de tijd begon toch langzaam te dringen. Na 75 minuten spelen kwam dan eindelijk de dikverdiende 1 - 1 op het scorebord. Jack van Ommen werkte een hoekschop van Jacco van Eikenhorst binnen! In het laatste kwartier waren er geen grote kansen meer te noteren, waarna beide ploegen zich moesten gaan opmaken voor een strafschoppenserie.

WHC 6 veelvuldig aan de bal

Opmerkelijk genoeg besloot Zeewolde 10 na het winnen van de toss om de kant van het doel te kiezen en niet zelf te starten met de reeks. Patrick Mensink nam de eerste strafschop voor zijn rekening en schoot raak. Gerald van der Horst zorgde gelijk voor een flinke opsteker voor WHC 6, want hij wist gelijk de eerste strafschop van Zeewolde 10 te stoppen. Nadat Wouter van Diepen ook de 2e strafschop van WHC 6 had benut, wist Zeewolde 10 haar 2e strafschop wel te benutten; 1 - 2. Ritger Pap nam plaats achter de 3e strafschop en ook hij schoot raak; 1 - 3. De druk kwam er bij Zeewolde 10 nu flink op te staan en mocht er eigenlijk niet meer gemist worden. Maar gemist werd er, want Gerald van de Horst pakte voor de 2e maal een strafschop! Jacco van Eikenhorst kon het karwij voor WHC 6 vervolgens afmaken, maar hij miste zijn strafschop. Nadat Zeewolde in hun 4e beurt de achterstand had verkleind naar 2 - 3, was het taak voor WHC 6 om het nu wel af te maken. Elroy Knikker nam deze strafschop voor zijn rekening en hij schoot WHC 6 feilloos naar de kwartfinale; 2 - 4!

Elroy Knikker schoot de winnende strafschop binnen

Veel tijd om na te genieten heeft WHC 6 niet, want volgende week staat er een absolute kraker op het programma. Nummer 2 WHC 6 neemt het thuis op tegen koploper IJVV 10. WHC 6 heeft 5 punten achterstand op koploper IJVV 10, maar speelde 2 wedstrijden minder. Na het verlies in de tumultueus verlopen uitwedstrijd, aast WHC 6 op revanche en wil goede zaken doen in de strijd om de titel. Aftrap 14:30