tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 20 april 2024

Veld: E

Toeschouwers: 12

WHC 6 heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioensschap. In eigen huis werd WVF 14 met 2 - 0 verslagen. Achtervolger Nieuwleusen 9 ging thuis onderuit tegen Swift'64 5, waardoor het gat weer 4 punten is. Daarbij hebben de Wezepers ook nog 2 wedstrijd minder gespeeld. WHC 6 heeft nog 2 zeges nodig om de titel binnen te slepen en heeft daar nog 5 wedstrijden voor.

Om 14:35 werd er afgetrapt op veld E en het eerste gevaar deze middag kwam van WVF 14. Een schot binnen de 16 werd nog net voldoende van richting veranderd, waarna de bal net over ging. WHC 6 kwam in het eerste kwartier nog weinig tot aanvallen en ontsnapte wederom aan een achterstand. Na een hoekschop raakte WVF 14 de paal. Na 20 minuten spelen kreeg WHC 6 haar eerste kans en dit was gelijk een grote. Wouter Kroeze verscheen in kansrijke positie voor de doelman, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. Een paar minuten later kreeg Wouter Kroeze wederom een schietkans, maar de bal ging net voorlangs. Aan de inzet lag het deze middag niet, maar er ging in de eerste helft regelmatig wat mis bij de Wezepers. Er werd veelvuldig balverlies geleden, waarna alle zeilen weer bij gezet moesten worden om tegenaanvallen onschadelijke te maken. In de slotfase van de eerste helft was WHC 6 wel veelvuldig op de helft van WVF 14 te vinden en kreeg nog een tweetal schietkansen. De doelman van WVF 14 hield zijn doel echter nog schoon.

Na de rust kwam WHC 6 beter voor de dag en zocht nu ook wat vaker de aanval. Verdedigend werd er niet veel meer weggegeven en ging men op zoek naar een doelpunt. De Wezepers werden een aantal maal gevaarlijk en na een dik uur spelen viel vervolgens de openingstreffer. WVF 14 schatte een dieptebal van Jacco van Eikenhorst verkeerd in, waarna Jasper Kuiper alleen op de doelman af kon en hij verschoot vervolgens de 1 - 0 binnen. Nadat WHC 6 hierna een tijd redelijk eenvoudig op de been bleef, kreeg WVF 14 in de slotfase kansen op de gelijkmaker. Nadat Gerald van der Horst eerst nog een vrije trap uit de hoek had getikt, dook 10 minuten voor tijd plots een aanvaller alleen voor hem op. De doelman van WHC 6 liet zich echter niet verschalken en hield WHC 6 op de been. Een paar minuten later viel de bevrijdende 2e treffer voor WHC 6. Jack Vogel stuurde Wout Schoonhoven weg, waarna hij zijn tegenstander uitkapte en de bal vervolgens in de korte hoek binnen schoot; 2 - 0. Na 90 minuten floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en is WHC 6 weer een stap dichter bij de titel. Nadat vorige week WHC 6 zelf van Swift'64 5 had verloren, ging deze middag concurrent Nieuwleusen 9 onderuit tegen de polderbewoners. De Wezepers hebben nu nog maximaal 6 punten nodig en hebben hier nog 5 wedstrijden voor. Volgende week is er geen speelronde wegens koningsdag. Een week later speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen Swift'64 5.