tel. 038-4551067

Berkum, zaterdag 2 maart 2024

Veld: 2

Toeschouwers: 25

WHC 6 heeft de uitwedstrijd tegen Berkum 9 in extremis nog weten te winnen. De Wezepers leken na een late gelijkmaker averij op te lopen, maar Jack Vogel schoot WHC 6 in de blessuretijd naar de overwinning. Doordat IJVV 10 op eigen veld verloor van sv Nieuwleusen 9 (1 - 2), is WHC 6 de nieuwe koploper. Deze 3 punter was meer dan WHC 6 deze middag verdiende, maar als je ook je slechte wedstrijden wint...

Veld 2 van Sportpark de Vegtlust

Om 17:00 werd er deze middag in Zwolle afgetrapt, waarbij Berkum 9 met een behoorlijk ander team op de proppen kwam dan in de thuiswedstrijd. WHC 6 had het gelijk lastig en de eerste grote kans was dan ook voor Berkum 9. Doelman Jorian Erdsieck ranselde de bal echter uit het doel. Na een klein kwartier kreeg ook WHC 6 via Mathijs van Oene haar eerste kans, maar de doelman van Berkum 9 bracht redding. In de daarop volgende hoekschop keerde hij vervolgens een inzet van Niels van der Velde. Nadat een afstandsschot van Berkum 9 rakelings langs het doel van WHC 6 was gevlogen, kreeg WHC 6 na een half uur spelen een strafschop. Niels van der Velde werd getorpedeerd door de doelman, waarna de bal op de stip ging. Patrick Mensink nam plaats achter de bal en schoot de 0 - 1 feilloos binnen. Aan het spelbeeld veranderde er vervolgens weinig en was Berkum 9 veelvuldig aan de bal. Grote kansen waren deze middag echter schaars, maar zo'n 10 minuten voor de rust kreeg Berkum 9 een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een aanvaller verscheen alleen voor de keeper, maar schoot vervolgens over. WHC 6 wist deze tussenstand tot aan de rust vast te houden en ging met een kleine voorsprong aan de thee. De 2e helft was amper begonnen toen WHC 6 alsnog de gelijkmaker moest slikken. Berkum 9 kreeg een vrije trap en schoot deze vervolgens binnen. Deze gelijke tussenstand was echter van korte duur, want 5 minuten later was het weer raak voor WHC 6. Na voorbereidend werk van Bjorn Kroes ontving Jack Vogel de bal in de 16. Hij gaf de bal vervolgens breed op Patrick Mensink en hij schoot voor de 2e keer raak deze middag; 1 - 2!

Ondanks de late aftrap voldoende WHC 6 supporters in Zwolle inclusief tante Gerry

Ondanks dat Berkum 9 veelvuldig aan de bal was en het meeste aandrong, waren de beste mogelijkheden voor WHC 6. Jack Vogel kopte eerst rakelings naast en niet veel later ging een schot van Bart van Essen ook net naast. De spanning liep bij de Wezepers echter wel op en bij de in de rust gewisselde Mathijs van Oene net iets te veel. Na een scheldkanonnade vanaf de bank gericht aan de scheidsrechter, kreeg hij als wisselspeler de rode kaart gepresenteerd. Zonder echt al te grote problemen leek WHC 6 de voorsprong over de streep te kunnen trekken, maar in de 84e minuut ging het alsnog mis. Na een klungelige handsbal van Wout Schoohoven schoot Berkum wederom een vrije trap binnen. Even leek WHC 6 nog te moeten vrezen voor een nederlaag, maar het lukte de Wezepers toch nog om er een slotoffencief eruit te persen. Berkum 9 werd nu wel onder druk- en vastgezet en nam de druk op het Berkummer doel toe. Nadat Bart van Essen vlak voor tijd uit kansrijke positie had naast geschoten, leek puntverlies een feit te gaan worden. Maar in de blessuretijd viel alsnog de bevrijdende treffer! WHC 6 bracht de bal nog 1 keer in de 16 en via Patrick Mensink kwam de bal bij Jack Vogel en hij schoot van dichtbij de 2 - 3 binnen! De vreugde en opluchting bij de Wezepers was groot en niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Doordat IJVV 10 op eigen veld verloor van sv Nieuwleusen 9 (1 - 2), is WHC 6 de nieuwe koper. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen SVI 6, aftrap 14:30