tel. 0341-551436

Ermelo, zaterdag 3 februari 2024

Veld: 3

Toeschouwers: 9

WHC 6 heeft de tweede seizoenshelft hervat met een overwinning. Op bezoek bij EFC'58 5 uit Ermelo werden de 3 punten zonder al te grote moeite mee naar Wezep genomen. Na een 0 - 2 ruststand stond er uiteindelijk een 0 - 3 eindstand op het scorebord. Ook koploper IJVV 10 maakte deze middag geen fout en won thuis met 5 - 2 van hekkensluiter Berkum 9. Nummer 2 WHC 6 heeft nog steeds 5 punten achterstand op koploper IJVV 10, maar heeft nog 2 inhaalwedstrijden te goed.

Om 12:30 werd er in Ermelo afgetrapt en de Wezepers moesten er zichtbaar weer even inkomen. Desondanks werd WHC 6 al snel voor het eerst gevaarlijk. Een indraaiende vrije trap van Bjorn Kroes werd door iedereen gemist en ging tot opluchting van de doelman net naast. Niet viel later kreeg ook EFC'58 5 haar eerste kans, maar een aanvaller stuitte op doelman Gerald van der Horst. Nadat er hierna een tijdje weinig was gebeurd, dacht WHC 6 na 20 minuten op voorsprong te komen. Een inzet van Ritger Pap was volgens de Wezepers de doellijn gepasseerd, maar de grensrechter beweerde van niet. De scheidsrechter van dienst floot deze middag vanuit de middencirkel en kon vanuit die positie niet anders dan het oordeel van de grensrechter overnemen. Een minuut later was het alsnog raak voor WHC 6. Op aangeven van Wouter van Diepen besloot Ritger Pap het vanaf randje 16 te proberen en liet de doelman kansloos achter; 0 - 1. Hierna viel er langere tijd geen kansen te noteren. EFC'58 5 kwam niet verder dan wat schoten van afstand en bij WHC 6 was het veelal net niet. Alleen Wouter van Diepen werd nog gevaarlijk namens de Wezepers. Nadat hij zijn tegenstander had uitgekapt, ging zijn schot net naast. Beide ploegen leken met een 0 - 1 tussenstand aan de thee te gaan, maar WHC 6 verdubbelde in de slotminuut de voorsprong. Met een ouderwetse "Theo Tank" actie had Theo van de Brink een aantal duels op rij langs de zijlijn gewonnen, waarna Bjorn Kroes de diepte in kon. Zijn voorzet kwam bij de inlopende Wouter van Diepen terecht en met een hard schot schoot hij de 0 - 2 tegen de touwen.

Na de rust kwam EFC'58 5 een stuk beter voor de dag en werden de Wezepers wat terug gedrongen. WHC 6 kwam minder vaak van haar eigen helft af, maar zoals zo vaak dit seizoen werd er verdedigend weinig weggegeven. De eerste grote kans in de tweede helft was echter voor WHC 6. Na een dieptebal speelde Jacco van Eikenhorst zichzelf vrij en zag hij de doelman zijn schot nog net over de lat tikken. Na een uur spelen was het even schrikken voor WHC 6 nadat een afstandsschot van EFC'58 5 rakelings naast vloog. Een spannend slot bleef uit, want een kwartier voor tijd werd de wedstrijd door WHC 6 beslist. Nadat Jack van Ommen eerst uit een hoekschop nog over had gekopt, leverde de volgende hoekschop wel een doelpunt op. Een hoekschop van Jacco van Eikenhorst werd door Niels van der Velde hard binnen geschoten; 0 - 3. De wedstrijd was hiermee gespeeld en gebeurde er ook weinig noemenswaardigs meer. Alleen de scheidsrechter zorgde voor gefronste wenkbrauwen door tijdens de wedstrijd een shaggy te gaan roken. Nadat hij zijn peuk op had, floot hij voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Wezep. Aankomende woensdag komt WHC 6 in actie in de 3e ronde van de beker. In Swifterbant nemen de Wezepers het dan op tegen Swift'64 7, aanvang: 20:00.