tel. 0321-323186

Swifterbant, zaterdag 13 april 2024

Veld: 1

Toeschouwers: 25

WHC 6 is in Swifterbant tegen haar 2e nederlaag van het seizoen aangelopen. Op bezoek bij nummer 9 Swift'64 5 keken de Wezepers na een slechte eerste helft tegen een 3 - 0 achterstand aan. Ondanks een betere 2e helft werd de achterstand niet weggewerkt en stond er na 90 minuten een 4 - 3 nederlaag op het scorebord. Nummer 2 Nieuwleusen 9 wist haar wedstrijd wel te winnen. Op bezoek bij SVI 8 werd er met 1 - 3 gewonnen.

Na een kwartier spelen zonder kansen kwam Swift'64 5 met een gelukje op voorsprong. Een mislukte voorzet vloog in één keer binnen; 1 - 0. Nadat Mathijs van Oene na een prima steekbal op de doelman was gestuit, was het aan de andere kant weer raak. Een aanvaller dook vrij op voor doelman Knikker en tikte de 2 - 0 binnen. De Wezepers moesten in de achtervolging, maar zaten niet lekker in de wedstrijd. Door een laag tempo, weinig beweging en diepgang, hield Swift'64 5 de Wezepers eenvoudig buiten de 16. Na 25 minuten spelen was WHC 6 wel dicht bij een aansluitingstreffer. Jack Vogel schoot uit een voorzet net over. Na ruim een half uur spelen was het Swift'64 5 die voor de 3e maal deze middag wist te scoren. Een aanvaller mocht geheel vrijstaand een voorzet afleveren, waarna een andere aanvaller ook geheel vrijstaand de bal binnen volleerde. In de laatste 10 minuten voor de rust nam de druk van WHC 6 op het doel van Swift'64 5 dan eindelijk wat toe. De Wezepers werden een aantal maal gevaarlijk, waarbij Jack van Ommen nog het dichts bij een doelpunt was. Hierna volgde er wel een vlagsignaal voor buitenspel, dus een doelpunt zou niet geteld hebben. Aan de andere kant dacht Swift'64 5 op 4 - 0 te komen, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de rust kwam WHC 6 beter voor de dag en werd de achterstand al snel verkleind. Jack van Ommen kopte de bal terug op Wouter van Diepen en hij joeg de bal in het doel; 3 - 1.

WHC 6 moest vervolgens 10 minuten met een man minder verder, want Jack van Ommen kreeg na een opstootje een gele kaart. WHC 6 drong vervolgens wel aan, maar speelde vaak te onnauwkeurig om tot grote kansen te komen. Na een uur spelen kwamen deze er dan eindelijk. Ritger Pap verscheen als eerst vrij voor de doelman, maar kreeg de bal niet langs de doelman. Niet veel later was Wouter van Diepen koppend dicht bij de aansluitingstreffer, maar de doelman bracht wederom redding. In de 71e minuut was het dan eindelijk raak. Jacco van Eikenhorst vond Wouter van Diepen bij de 2e paal en hij frommelde de bal het doel in: 3 - 2. De Wezepers hadden nog een kleine 20 minuten voor minimaal een gelijkmaker en Jacco van Eikenhorst had deze al snel op zijn schoen. Maar ook hij stuite van dichtbij op de doelman. Ondanks dat WHC 6 na de rust verdedigend niet veel had weggegeven, was men 10 minuten voor tijd niet bij de les en profiteerde Swift'64 5 hier optimaal van; 4 - 2. Hierna kreeg WHC 6 een cadeautje, want Bjorn Kroes kreeg de bal zo in de voeten gespeeld door een speler van Swift'64 5. De topscoorder van WHC 6 wist wel raad met dit buitenkansje; 4 - 3. WHC 6 drong in de slotfase nog wel aan, maar de gelijkmaker werd niet meer gevonden en liep WHC 6 tegen haar 2e nederlaag van het seizoen aan. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen nummer 4 WVF 14, aftrap 14:30